Cisco CCNA Routing and Switching (R&S) v7 reprezinta un curs de initiere elaborate de catre compania Cisco pentru specialisti in telecomunicatii. CCNA Routing & Switching furnizeaza teorie generala despre retele, experienta practica si oportunitati de explorare a carierei si dezvoltare de abilitati.

Curriculumul pune accent pe gandirea analitica, rezolvarea de probleme, colaborare si aplicarea practica a aptitudinilor intr-un mediu real. Toate cursurile includ activitati e-doing extrem de interactive care stimuleaza invatarea si imbunatatesc abilitatea de retinere a informatiei, laboratoare practice, activitati de invatare bazate pe simulare si evaluari online.

CCNA Routing & Switching preda concepte de retelistica si abilitati de la aplicatii de retea la protocoale si servicii oferite de acele aplicatii catre nivelurile inferioare ale retelei. Studentii vor progresa de la retelistica de baza catre modele practice si teoretice mai complexe pe masura ce avanseaza in studierea materiei.

Dupa finisarea cursului studentii ar putea sustine (optional) examenul de certificare 200-301 CCNA R&S recunoscute international de comunitatea inginerilor. Examenul se sustine la unul din centrele autorizate VUE si este contra plata separat de aceasta oferta. 


Durata cursului

Lectiile vor fi organizate dupa un program academic de doua ori pe saptamana a cate 2.5-3h fiecare sesiune. Sesiunile de teorie se alterneaza cu lectii practice (60% teorie, 40% lab). Durata cursului 8 luni.

Pretul: 800 USD

Obiectivele cursului

Dupa finisarea cursului CCNA Routing and Switching absolventul va fi capabil sa:

  • Construiasca o retea conform standardelor internationale
  • Configureze dispozitivele de retea Cisco
  • Asigure colaboratorii organizatiei cu servicii de retea
  • Creeze un mediu securizat de transfer a datelor
  • Asigure functionarea, Scalabilitatea, monitorizarea unei retele
  • Configureze tunele securizate de transfer a datelor prin Internet (VPN)

Cui se adreseaza?

  • Perfect pentru persoanele ce-si doresc un inceput de cariera in domeniul IT
  • Administratorilor retea

Structura cursului

CCNA Routing & Switching este impartit in trei module:

 

ModulObiective
CCNA 1 - Introduction to NetworksIn cadrul primului curs se vor discuta notiuni de introducere in networking intr-un context practic, acoperind atat partea hardware, arhitecturala cat si cea legata de functiile, componentele si modelele unei retele de calculatoare. Principiile si structura adresarii IP, precum si conceptele, mediile si protocoalele Ethernet sunt introduse pentru a oferi o baza pentru cursurile ulterioare.
CCNA 2 – Switching, Routing, and Wireless EssentialsLa sfarsitul acestui curs veti fi capabili sa configurati si depanati routere si switch-uri si sa rezolvati probleme des intalnite legate de aggregarea canalelor (Etherchannel), crearea cailor redundante pentru trafic (STP),  LAN-uri virtuale si routarea inter-VLAN in retele IPv4 si IPv6, crearea retelelor Wireless si protejarea retelor de la factori interni si externi.
CCNA 3 - Enterprise Networking, Security, and AutomationLa terminarea acestui curs veti fi capabili sa configurati si depanati routere si switch-uri si sa rezolvati probleme de baza pentru OSPF, asigurarea transmiterii calitative in retele convergente (QOS), implimentarea protocoalelor automatizate de administrarea si monitorizarea retelelor.